Kerstverlof

26 december 2011 at 08:26

En toen brak het Kerstverlof aan!

Na een mooi weekje varen, kwamen wij retour op 11 december, met als vooruitzicht twee tentamens (1 op 16 dec, 1 op 22 dec). Tevens stonden nog enkele kleine puntjes gepland, zoals een diner, een verzoekbrief en bovenal, verhuizen naar Breda.

Het eerste tentamen (MARCOM-A), omvatte alle kennis die een zeevarend officier nodig heeft om alle radio/satelliet-communicatie aan boord te kunnen bedienen. Met drie onderdelen, Topografie, Engels en VPT (vragen), moesten voldoende punten worden gescoord. En scoorde ik voldoende punten! Uit de benodigde 70 punten voor VPT, scoorde ik 71/100. Voor topografie moest ik er 60 scoren, ik scoorde er 60. En voor Engels scoorde ik 100/100, waar 70 verplicht was. Kantjeboord: maar wel binnenboord!

Tussen het 1e en 2e tentamen in, zat nog 1 weekend, waarin (tegen beter weten in), een tripje naar Breda stond gepland voor een vergadering. Vervolgens op dinsdag (20 dec) stond er nog een bedanklunch, voor alle commissies van de huidige Senaat. Hoewel heerlijk gegeten, de focus was met zo’n volle maag ook weer voor een paar uur weg!
En toen maximaal aan de studie, de klok begon te tikken en donderdag 0830 had ik Stabiliteit 2! Finex Potoz, zogezegd!
Na een hoop proeftentamens, formuleblad gemaakt te hebben, dacht ik woensdagavond 2100 er klaar voor te zijn.
Tentamen gemaakt en algeheel tevreden. Nu nog ontdekken of de docent er ook zo over denkt.

Vervolgens donderdags nog een Kerstmaaltijd en viering. Het laatste middagmaal voor de vakantie, en voor de Bredagangers tevens de laatste in Den Helder. Na heerlijk gegeten te hebben, vervolgens de Kerstviering gehad, waar na toespraken van de VOKIM en de Geestelijk Verzorging, de veiling aangevangen werd, met als goede doelen de KNRM en de Weekendschool in Den Helder. Rond 1600 was dit afgelopen, en toen werd Operatie Stofwolk geïnitieerd. Mijn vertrek was om 1645, na alles ingepakt te hebben, in de auto geladen en nog even gauw een doekje door het studiehok heen.

Vrijdags nog eenmaal een vergadering op de KMA, en toen was het ’s ochtends om 1100u toch eindelijk: VAKANTIE!
Plannen voor de vakantie:
Kerst (bij familie)
Sporten (overal)
O&N (geen plannen nog)
Oftewel heerlijk niks! Op een beetje klussen in het appartement na, verder geen bijzonderheden.

Tot na het verlof,

That’s all, Yinx